Mercedes-Benz GLA Forum banner

Blokada akustyczna

2 reading
47K views 3 replies 3 participants last post by  rayman  
#1 ·
Od jakiegoś czasu mam włączoną blokadę akustyczną (która piszczy po zablokowaniu samochodu). Mam teraz 6 tysięcy mil i nagle przestała działać. Sprawdziłem ustawienia i jest włączona, ale po prostu nie ma dźwięku.

Czy ktoś jeszcze ma ten problem?

#2 ·
Miałem już więcej niż raz sytuację, w której dźwiękowy sygnał blokowania nie działał. Czy masz pełny Keyless Go (nie Keyless Start), dotknij klamki, aby zablokować? To również przestało działać u mnie więcej niż raz, w tym blokowanie z pilota. "Restart" zapłonu zwykle to rozwiązuje, ale wygląda na to, że u ciebie jest to bardziej niż sporadyczne, ale wcale. Jeśli ustawienia pokazują, że jest włączone, zmień ustawienia na wyłączone. Przełącz kilka razy uruchamianie i zatrzymywanie silnika z blokowaniem za każdym razem, a następnie ponownie ustaw sygnał dźwiękowy, aby sprawdzić, czy to pomoże. W przeciwnym razie może być potrzebna kontrola w warsztacie.

#4 ·
Dzięki turbolink. Nie, nie mam Keyless Go. Wygląda na to, że Twoja rekomendacja dotycząca ponownego uruchomienia zadziałała. Nie wiem, ile razy włączałem i wyłączałem, zanim w końcu się naprawiło. Dość dziwne. Dzięki!
Po prostu sugestia, sprawdź baterię w pilocie smartkey pod kątem wystarczającego poziomu (powyżej 3 V), jeśli masz woltomierz. Czasami słaba bateria może powodować problemy, nawet jeśli działa sporadycznie. Lub przynajmniej użyj procedury na stronie 80 instrukcji, szukając diody LED na pilocie smartkey, która się zaświeci.