Więc chociaż ten samochód jest rakietą na prostej, przydałoby mu się trochę pomocy w kwestii balansu. Ma spore podsterowność.
Używam tylko tylnego stabilizatora H&R. Gorąco polecam. Ogromna redukcja przechyłów nadwozia. Te samochody potrzebują jednak sztywniejszych sprężyn, seryjne to 7 kg/mm. Zwiększenie do 8 kg/mm jest znacznie lepsze.Chociaż ten samochód jest rakietą na prostej, przydałoby mu się trochę pomocy w kwestii balansu. Dość mocno podsterowny.
Największy tylny stabilizator wydaje się być H&R (71849-2.). Miałem ogromne sukcesy z innymi platformami (FWD) dzięki prostemu dodaniu tylnego stabilizatora, ale to mój pierwszy samochód z napędem AWD.
Czy ktoś ma bezpośrednie wyniki A-B po samej zmianie tylnego stabilizatora, jeśli chodzi o balans w połowie zakrętu? Chciałbym uzyskać trochę więcej rotacji, co uczyniłoby go znacznie przyjemniejszym.
Jest tryb hamowni?Mam przód i tył, przód miękki, tył jak najsztywniejszy. Za moje pieniądze następnym razem po prostu założę tył.
Jestem kiepskim kierowcą torowym, więc mam problem z obracaniem, niezależnie od tego. Luka w umiejętnościach. Na następny dzień na torze planuję zwiększyć ciśnienie w oponach tylnych o 3-5 psi, aby zobaczyć, czy to pomoże
Myślę o tym samochodzie jako o FWD. Tył dochodzi tylko do 50%, a kiedy mój samochód był na hamowni, nie udało nam się uzyskać podstawowej linii, ponieważ tył po prostu nie chciał się zaangażować (ale działał dobrze po dostrojeniu?) i nie mogliśmy wystarczająco szybko włączyć trybu hamowni w wyznaczonym czasie. Niezależnie od tego, moja lekcja jest taka, że ten samochód stara się unikać napędu na tył.