...Naszym zdaniem najlepszym fotelem do codziennego użytku jest standardowy fotel komfortowy ze standardowym materiałem Alcantara. Nie najładniejszy, ale utrzymuje cię na miejscu, jest wspierający, regulowany i łatwy do wsiadania i wysiadania.
Zgadzam się, dla większości ludzi z pewnością tak jest. Fotele sportowe są z pewnością dość agresywne, więc większość uzna je za bardzo niewygodne w porównaniu ze standardowym fotelem. I tak, wsiadanie i wysiadanie z fotela sportowego jest znacznie bardziej uciążliwe. Standardowe fotele są zdecydowanie dla 99% kierowców na co dzień.
Ale ja osobiście wolę fotel sportowy z wielu powodów. Po pierwsze, spędziłem sporo czasu w pełnych fotelach wyścigowych, więc ten styl jest dla mnie "normalny". Jeżdżę również samochodem "z zapałem" podczas prawie każdej jazdy, a standardowe fotele w ogóle mnie nie utrzymują na miejscu. Toczę się w fotelu jak w pinballu. Zamierzam również, aby ten samochód spędzał czas na torze wyścigowym i dodać 5-punktową uprząż dla większej stabilności siedzenia.
To robiłem we wszystkich moich codziennych samochodach od 2001 roku. Fotel wyścigowy, 5-punktowa uprząż. Było o wiele łatwiej w moich poprzednich pojazdach (od innych producentów) z mniejszą liczbą systemów bezpieczeństwa. Mógłbym zainstalować na rynku wtórnym fotele wyścigowe w moim GLA45, ale wolałbym zachować fabryczne funkcje bezpieczeństwa Mercedes Benz w pełni nienaruszone, jeśli to możliwe. Instalacja fabrycznych foteli sportowych wydaje się dla mnie najlepszą opcją, ale zobaczymy. Prawdopodobnie będę musiał zdecydować się na rozwiązanie z rynku wtórnego.
Zatem mam nadzieję, że może ktoś kupił swojego GLA45 z fotelami sportowymi i ich nienawidzi. Z PRZYJEMNOŚCIĄ ZAPŁACĘ, ABY WYMIENIĆ SIĘ Z TOBĄ na moje standardowe fotele!!!