Mercedes-Benz GLA Forum banner

2018 GLA45 Fotele Recaro

9.6K views 15 replies 7 participants last post by  RichZilla  
#1 ·
Szukam zestawu "GLA45 AMG Performance Seats" wyprodukowanych przez Recaro, które były opcją (555) w 2018 roku, jeśli zamówiłeś pojazd z nimi. Chcę tylko zamienić standardowe fotele AMG, więc jeśli kupiłeś swojego GLA z opcjonalnymi fotelami i wolałbyś mieć standardowe fotele, musimy porozmawiać! Lub kupię je od razu, jeśli jakieś są dostępne.

Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki, gdzie szukać tych foteli poza listami części u dealerów, dajcie znać.

Dziękuję!

#3 ·
Szukam zestawu "GLA45 AMG Performance Seats" firmy Recaro, które były opcją (555) w 2018 roku, jeśli zamówiłeś je z pojazdem. Chcę tylko zamienić standardowe fotele AMG, więc jeśli kupiłeś swojego GLA z opcjonalnymi fotelami i wolałbyś mieć standardowe fotele, musimy porozmawiać! Lub kupię je od razu, jeśli jakieś są.

Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki, gdzie szukać tych foteli poza listami części u dealerów, dajcie znać.

Dziękuję!
Czy udało się znaleźć te fotele Recaro? Również byłbym zainteresowany zamianą moich na te fotele. Wyglądają niesamowicie.

#4 ·
Czy udało się znaleźć te fotele Recaro? Byłbym również zainteresowany zamianą moich na te fotele. Wyglądają niesamowicie.
Nie. Nie miałem w ogóle szczęścia w tej sprawie. Nie spędziłem jednak dużo czasu sprawdzając firmy zajmujące się odzyskiwaniem. Nie jestem pewien, jak je znaleźć, poza lokalnymi.

#5 ·
Od 2015 roku mieliśmy 4 AMG45, dwa z Recaro i dwa bez, każdy w Alcantarze i skórze.
Zarówno moja żona, jak i ja zgadzamy się, że sportowe fotele wyglądają świetnie, ale nie są tak wygodne na dłuższych trasach (IOHO), ponieważ podparcie lędźwiowe nie jest tak dobre jak w standardowym 'fotelu komfortowym'.
Pokrycie również robi ogromną różnicę. Skóra jest śliska, podczas gdy Alcantara nie.
Naszym zdaniem najlepszym fotelem do codziennego użytku jest standardowy fotel komfortowy ze standardowym materiałem Alcantara. Nie najładniejszy, ale utrzymuje cię na miejscu, jest wspierający, regulowany i łatwy do wsiadania i wysiadania.

#6 ·
...Naszym zdaniem najlepszym fotelem do codziennego użytku jest standardowy fotel komfortowy ze standardowym materiałem Alcantara. Nie najładniejszy, ale utrzymuje cię na miejscu, jest wspierający, regulowany i łatwy do wsiadania i wysiadania.
Zgadzam się, dla większości ludzi z pewnością tak jest. Fotele sportowe są z pewnością dość agresywne, więc większość uzna je za bardzo niewygodne w porównaniu ze standardowym fotelem. I tak, wsiadanie i wysiadanie z fotela sportowego jest znacznie bardziej uciążliwe. Standardowe fotele są zdecydowanie dla 99% kierowców na co dzień.

Ale ja osobiście wolę fotel sportowy z wielu powodów. Po pierwsze, spędziłem sporo czasu w pełnych fotelach wyścigowych, więc ten styl jest dla mnie "normalny". Jeżdżę również samochodem "z zapałem" podczas prawie każdej jazdy, a standardowe fotele w ogóle mnie nie utrzymują na miejscu. Toczę się w fotelu jak w pinballu. Zamierzam również, aby ten samochód spędzał czas na torze wyścigowym i dodać 5-punktową uprząż dla większej stabilności siedzenia.

To robiłem we wszystkich moich codziennych samochodach od 2001 roku. Fotel wyścigowy, 5-punktowa uprząż. Było o wiele łatwiej w moich poprzednich pojazdach (od innych producentów) z mniejszą liczbą systemów bezpieczeństwa. Mógłbym zainstalować na rynku wtórnym fotele wyścigowe w moim GLA45, ale wolałbym zachować fabryczne funkcje bezpieczeństwa Mercedes Benz w pełni nienaruszone, jeśli to możliwe. Instalacja fabrycznych foteli sportowych wydaje się dla mnie najlepszą opcją, ale zobaczymy. Prawdopodobnie będę musiał zdecydować się na rozwiązanie z rynku wtórnego.

Zatem mam nadzieję, że może ktoś kupił swojego GLA45 z fotelami sportowymi i ich nienawidzi. Z PRZYJEMNOŚCIĄ ZAPŁACĘ, ABY WYMIENIĆ SIĘ Z TOBĄ na moje standardowe fotele!!!

#10 ·
any luck

Ja właśnie dostałem GLA 45 z 2016 roku z Alcantarą i naprawdę chcę sportowe fotele, ponieważ masz trochę więcej miejsca na fotelik dziecięcy

GOTÓW DO ZAKUPU NA GÓRZE :)
Szukasz więc również foteli Recaro? Natknąłem się na kilka we Włoszech, myślę, a potem ktoś na tych forach skontaktował się ze mną z zestawem za 4500 $ + wysyłka.