Unplanned engine shut off - Mercedes GLA Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-09-2017, 08:44 PM Thread Starter
RSM
Member
 
RSM's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: VT
Car Year & Model: 2016 GLA 250 4Matic
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
(Thread Starter)
Unplanned engine shut off

I've just had my GLA since August 23rd. On two occasions I've had to start the car three time to get it to stay running (perhaps an anti-theft system ). I am off to the only dealer in the entire state of VT next week to have the issue diagnosed but I was wondering if any other forum members have experienced a similar issue.

-Favorite Cars-
2016 GLA 250 4Matic, Mountain Gray, Premium & Multi-Media, Blind Spot Assist, Pano Roof, Poplar wood trim, Dynamic suspension, Keyless Go, back up camera
2014 CLA 250 4Matic, Polar Silver, Premium Package, Bi-Xenon Lights, Pano Roof, Blind Spot Assist, Burl Dash Insert. Comfort Suspension
2014 CLA 250 FWD (traded in for Certified Pre-Owned AWD)
2010 VW CC
2004 VW Passat GLX-4motion
2002 Subaru WRX
1975 Saab 99GLE
1971 Saab 99E
RSM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-09-2017, 09:28 PM
Super Moderator
 
turbolink's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Oahu, Hawaii
Car Year & Model: 2016 GLA250
Posts: 1,248
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 177 Post(s)
Some of us have had mysterious shutdowns and and quick auto-recovery while driving (all electronics dropping off), but this sounds like a first report on hard to start and keep running since I've been on the forum. Please let us know what you learn, and good luck!

2016 GLA250 FWD
Cirrus White, Brown Leather Upholstery, Burl Walnut Trim
Interior, Premium, Driver Assistance, Sport Packages
Rearview Camera, Power Passenger Seat With Memory
Bi-Xenon Headlights, LED Taillights
turbolink is online now  
post #3 of 5 Old 09-10-2017, 09:03 AM Thread Starter
RSM
Member
 
RSM's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: VT
Car Year & Model: 2016 GLA 250 4Matic
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by turbolink View Post
Some of us have had mysterious shutdowns and and quick auto-recovery while driving (all electronics dropping off), but this sounds like a first report on hard to start and keep running since I've been on the forum. Please let us know what you learn, and good luck!
Thanks! I will know something (I hope) next week.

-Favorite Cars-
2016 GLA 250 4Matic, Mountain Gray, Premium & Multi-Media, Blind Spot Assist, Pano Roof, Poplar wood trim, Dynamic suspension, Keyless Go, back up camera
2014 CLA 250 4Matic, Polar Silver, Premium Package, Bi-Xenon Lights, Pano Roof, Blind Spot Assist, Burl Dash Insert. Comfort Suspension
2014 CLA 250 FWD (traded in for Certified Pre-Owned AWD)
2010 VW CC
2004 VW Passat GLX-4motion
2002 Subaru WRX
1975 Saab 99GLE
1971 Saab 99E
RSM is offline  
 
post #4 of 5 Old 09-13-2017, 08:46 AM Thread Starter
RSM
Member
 
RSM's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: VT
Car Year & Model: 2016 GLA 250 4Matic
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
(Thread Starter)
So because there were no error codes and the car did not repeat the problem, there was nothing to repair. They did do a state inspection for free which was appreciated. Hope it was just a weird car gremlin which will not reoccur!

-Favorite Cars-
2016 GLA 250 4Matic, Mountain Gray, Premium & Multi-Media, Blind Spot Assist, Pano Roof, Poplar wood trim, Dynamic suspension, Keyless Go, back up camera
2014 CLA 250 4Matic, Polar Silver, Premium Package, Bi-Xenon Lights, Pano Roof, Blind Spot Assist, Burl Dash Insert. Comfort Suspension
2014 CLA 250 FWD (traded in for Certified Pre-Owned AWD)
2010 VW CC
2004 VW Passat GLX-4motion
2002 Subaru WRX
1975 Saab 99GLE
1971 Saab 99E
RSM is offline  
post #5 of 5 Old 04-14-2019, 03:08 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: West Coast
Car Year & Model: 2015 GLA 45 AMG
Posts: 29
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Quote:
Originally Posted by RSM View Post
I've just had my GLA since August 23rd. On two occasions I've had to start the car three time to get it to stay running (perhaps an anti-theft system ). I am off to the only dealer in the entire state of VT next week to have the issue diagnosed but I was wondering if any other forum members have experienced a similar issue.
Sorry I'm late to this thread but I have similar issues w/ my 2015 which has the start button option installed. I will start the car and then it will die within 10 seconds. Second, or sometimes third time will get it going. Intermittent and I can't find any rhyme or reason to it. (Maybe I need to hold the button in longer??) Anyway it seems to be fairly rare (although it once happened when I was trying to escape a brush fire which was NOT cool).
Medtech is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome